🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

S SPORT TV'YE YASADIŞI B.HİS REKLAMI CEZASI

Saran Holding bünyesindeki S Sport TV Kanalı, S Sport 2 TV ve S Sport Plus TV yanı sıra Radyo Spor, Radyo Müzik ve Radyo Trafik'in de sahibi Steven Sadettin Saran'dır. Bir çok ligin maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Saran Medya, S Sport, Formula 1, World Superbike, SuperSport, Premiere Lig gibi premium yayınlara yer veriyor. Bununla birlikte S Sport 2 Kanalı TV+'da yayına başladı. 


Bundesliga, Portekiz Ligi, NCAA Basketball, ATP, WTA, Diamond League, FIVB Volleyball ve çok daha fazla dünyaca ünlü spor organizasyonunu izleyicisiyle paylaşan SSport2 TV+ ilgi görüyor. 2022'de TFF Süper Lig yayın ihalesine de giren Saran Medya, maç yayınlarını alabilmek için yarıştı. Süper Lig TV'nin kurulması veya S Sport'la direkt yayıncı olarak Türkiye'de futbol maçlarını ekrana getirmek üzere tüm hazırlıkları yaptılar ama kazanmadılar. 


S SPORT TV KANALI'NDA YASADIŞI B.HIS REKLAMI CEZASI 

RTÜK: S SPORT+ logolu kuruluşun UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turunda Zalgiris Vilnius-Galatasaray futbol karşılaşması yayını boyunca, ruhsatsız ve yasa dışı b.his sitelerinin reklamlarının, sanal reklam teknikleri ile ekrana yerleştirildiği, aynı kanalın FC Zimbru Kişinev-Fenerbahçe futbol karşılaşması sırasında da yine izinsiz b.his reklamlarının kullanılması, S SPORT+ Kanalı'nın NK Olimpija Ljubljana-Galatasaray maçı yayınında da aynı yasak reklam unsurlarına rastlandı. S SPORT+'a üçüncü kez idari para cezası yaptırımı uygulandı. 



Fakat televizyon camiası bilir ki, o reklamların kanala kazandırdığı para, RTÜK'ün verdiği cezanın çok üstünde. Hatta, ''Ceza yersek, bunu siz ödersiniz'' diye özel bir anlaşma yapıldığını herkes bilir. Benzer konuları, televizyonda sahte c.nsel performans ürünü satan kanallarda da yıllardır görmüyor muyuz? Verilen RTÜK cezalarının hiç bir yaptırımı yok. Halen anlayamadınız mı bu işleri! 


MAÇLARDA SANAL REKLAM NASIL UYGULANIYOR 

Maç yayınlarında sanal reklam konusunu da televizyonculuk teknik bilgileri doğrultusunda herkesin anlayacağı dille kısaca anlatayım; Normalde maçı izlerken saha kenarındaki panolarda reklamlar olur. Sahanın tümünü gören (panaromik) uzak açı kameraların ekrana yansıttığı görüntüde aynı reklamlar olsa da, yayın masasında saha kenarındaki reklamların üstü grafik tekniklerle kapatılarak başka reklamlar ekrana yansıtılır. Mesela top taça çıktığında yakın kamerada X reklamı varken, uzak kamerada Y reklamı görürsünüz. X reklamı aslında maç esnasındaki gerçek reklamdır. Y reklamı ise sanal olarak yerleştirilen reklamdır. İşte S Sport TV Kanalı'nın RTÜK cezası yediği sanal reklamlar bunlardır. 

Türkiye Süper Lig maçlarının yayın haklarını alabilmek için her defasında ihaleye giren bir medya grubunun yasadışı b.his reklamları yayınlamasının da skandal olduğunu belirtmek isterim. Bu olaydan sonra Sadettin Saran'ın artık Türkiye Ligi'yle ilgili herhangi bir maç yayın hakkını satın alabileceğini sanmıyorum.  


SARAN MEDYA GRUBU'NUN SAHİBİ SADETTİN SARAN 

Eski bir Milli yüzücü olan Sadettin Saran'ın spora ve özellikle futbola olan ilgisi ve katkısı çok önemlidir. Fenerbahçeli sporseverlerin bile bir çoğunun haberdar olmadığını fark ettiğim çok önemli bir başarısını da hatırlatayım. Almanya'da bir dönem son sıralara gerileyen ve iflas etmek üzere olan Dortmund'a yönetici olup, takımı kurtarmış ve kulübün yeniden yapılanarak bugününe kapı açmış olan kişi Sadettin Saran olmuştur. 


S SPORT TV'de yer alan spor organizasyonlarının bazıları: 

İngiltere Premier Lig maçları

Milli Takımlar hazırlık maçları 

Çin Futbol Süper Ligi

Barça TV

Ajax TV 

Bayern TV

NBA 

Formula 1

FIVB Plaj Voleybolu Turnuvaları ve uluslararası voleybol turnuvaları 

WTA Tenis Turnuvaları 

ATP 500 ve ATP 250 Tenis Turnuvaları

Boks ve Diğer Dövüş Geceleri 

World Super Bike (WSBK)

ESPN Winter & Summer X Games

FIS Ski, Snowboard Programları

PGS Tour Golf Turnuvası

World`s Strongest Man

Pro Bull Riders
Monster Jam
Sumo Müsabakaları
Spor İçerikli Belgeseller

STAN SPORT TV 
Intelsat üzerinden bir süredir yayınlarına devam eden Stan Sport TV, Sadettin Saran'ın sahibi olduğu bir spor kanalı. (Haberini ilk defa fortunaTV'de duyduğunuz kanal) Hedef kitle olarak Türkiye'nin doğudaki komşu ülkeleri ve Türki devletleri belirlemiş durumda. Stan Sport, 29 Eylül 2014 günü Türkiye'de bir lansman düzenledi. Bu lansmanın amacı, pazar payını artırmak ve Türki devletlerin ilgisini çekmek. 

Yani, herkesin sandığı gibi Stan Sport TürkSat'a geçmeyecek. Geçmesi de mümkün değil. Çünkü, yayın haklarını ellerinde bulundurdukları mevcut ligleri Türkiye'de çeşitli kanallar zaten yayınlıyor. Bu kanallara kiralamayı zaten Saran Medya yapıyor. Aynı anda 2 kanalın birden aynı ligleri yayınlaması mümkün değil. Stan Sport'un hedef kitlesi Türkiye olmadığına göre, Intel Sat uydusundan yayına devam edecektir. Kanalın ismi neden ''STAN''. Çünkü TacikiSTAN, TürkmeniSTAN gibi bir çağrışım yapması için tercih edilmiş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ