🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

ÜNLÜ SUNUCU BEYZA HAKAN TV 360'DA

Bu haberi ilk defa fortuna Medya duyurdu: Ethem Sancak; 'Star TV'yi alamazsam medyadan çekilirim' demişti ve 2016'nın son aylarında ''Sürpriz bir kararla medyadan çekilerek bir anda odasını boşaltıp binadan taşındı'' haberleri yayıldı. ES Medya'nın, TV 360, 24, TV4 kanallarıyla, Akşam, Güneş ve Star Gazetesi'ni, geçmişte sıkça adı geçen Mehmet Cengiz'e sattığı kulislerde konuşuldu. Fakat Ethem Sancak; ''Yerimdeyim ve kanalları satmadım'' diyerek konuya nokta koymuştu. Ağustos 2017'nin ikinci haftasında kulislerde ''ES MEDYA Hasan Yeşildağ'a satıldı'' haberleri yayıldı. Kısa sürede Hasan Yeşildağ'a ait Türk Medya ile atılıma geçen grup, 2 Eylül 2017 tarihinden itibaren 360 HD, 24 HD, TV4 HD yayınlara geçerek değişimi başlattı. 


BEYZA HAKAN 360 TV EKRANLARINDA 

Meslek hayatımıza 1992'de Antalya'da aynı kurumda başladığımız değerli dostum Beyza Hakan'la yolumuz bir şekilde hep kesişiyor. İlk çalıştığımız yerden ayrılıp Antalya ETV'ye transfer olduğumuz dönemler de yine birbirimize yakın tarihler olmuştu. Yukarıdaki fotoğraf o dönemlerden kalma. Sonrasında 1996'da ben İstanbul'a transfer olduktan sonra, Beyza Hakan da Kanal 7 ile İstanbul'a transfer olmuştu. 

Çok sevdiğim dostum olan müzisyen kardeşi Berhan Hakan da bir çok ünlü sanatçıyla çalışmaya devam ediyor. Yani çoook eskiye dayalı bir dostluğumuz var. Henüz yeni çıkış yapan haber kanalı 24'ün kuruluş sürecinde binaya fizibilite için gittiğimde ''spikerler kimmiş'' diye baktığımda Beyza Hakan'ın da transfer olduğunu anlayınca hemen ziyaret edip kahvemizi ihmal etmemiştik. O kahvenin hatırı çok eskiden beri var. Biraz böyle eskileri hatırlayarak konuya başlamak istedim. 

Beyza Hakan uzun süredir 24 TV Kanalı'nda ''Kayıt Dışı'' programıyla çok geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyordu. Programın müdavimleri çok fazlaydı ve enteresan konuların işlendiği bu programın bir yenilenme sürecinin olacağı çok belliydi. Artık TV 360 ekranlarına taşınan ''Kayıt Dışı'' yeni döneminde de aynı çizgisinde devam edecek. Çok değerli arkadaşım Beyza Hakan'a yeni kanalında başarılarının devamını diliyorum. 


ES MEDYA hakkında ilk haberlerimiz: TMSF'nin Çukurova Grubu'nun kanallarına el koymasının ardından 2013'te SKY TÜRK 360 TV kanalını, Kolin-Limak-Cengiz ortaklığı satın almak istemişti. Fakat bu girişimden vazgeçtiklerini duyurdular. Cengiz İnşaat sahibi Mehmet Cengiz, SKY TÜRK 360'ın yeni sahibi olmaktan vazgeçmişti. Ethem Sancak ve Çukurova Holding arasındaki görüşmeler sonucunda TürkMedya'nın yeni sahibi Ethem Sancak oldu. Artık SKYTÜRK ismi yerine sadece 360 ismini kullanmaya başladılar. 

Uzun yıllar Türkiye'deki en iyi haber kanalları arasındaki yerini koruyan SKY TÜRK, daha sonra İngiliz Sky grubunun kanala ''telifli SKY markasının kullanımından dolayı'' dava açması sonucunda ilk olarak 23 Ocak 2012 tarihinde SkyTürk 360 adını aldı, ardından da 31 Aralık 2013'te 360 olarak isim değiştirdi ve "Sky" markasını kaybetmiş oldu. Haber yayınları ve gelirler açısından 360 TV yönetimi memnun olmadığı için birkaç ay kanal içerisinde yapılanma çalışmaları yaptı. Bu çalışmalarla birlikte 360TV, yeni yayın dönemine ''Eğlence Kanalı'' olarak devam etme kararı aldı. Telegol programı tüm ekibiyle artık 360 TV ekranlarında olmaya başladı. Programlarının çok renkli görünümüyle büyük beğeni toplayan 360 TV, 2014 Aralık ayının ilk günlerine TGRT'nin eski binasına taşınarak yükselişe geçti. 

SKY TÜRK hakkında ilk haberimiz: Sky Türk 2012 yılıyla birlikte değişime ve gelişime karar vermişti. Konuyla ilgili ilk haberimiz bu şekildeydi: İlk olarak ismini & logosunu değiştirmek için kolları sıvadı. Şu anda yeni binasına da taşınan Sky Türk, yeni ismi ''Sky Türk 360'' için fikir birliğine vardı.  Kendileri, “Haberlere 360 dereceden bakan bir format uygulayacağız” dese de bu fikrin oluşmasında, çalıştıkları reklam ajansının da rolü varmış. Fakat unutulmamalı ki SKYTÜRK kurulduğundan beri aslen İngiliz SKY kanalını model almaktadır. 2009 sonunda İngiliz SKY kanalı, X-BOX 360 oyun konsoluyla bir ortaklık anlaşması yaparak SKY 360 ismini almıştı. Bu anlaşmayla Sky Player adı verilen sistemle Xbox 360'ın devreye girmesiyle, kullanıcılar artık İngiliz SKY kuruluşuna ait tüm kanalları konsollarından izlemeye başlamışlardı. Bizim SKY TÜRK'ün ise bu tür bir gelişim yapabileceğini zannetmiyorum. 

SKY TÜRK yönetimi, değişim konusunda çalıştıkları reklam ajansının desteklediği SKY TÜRK 360 ismi üzerinde Google'a ''SKY'' yazarak bir arama yapmış olsa İngiliz SKY 360 logolarına her yerde rastlayacaklardı. Belki de rastladıkları için bu ismi tercih ettiler. Fakat belli ki kısa sürede karar verilmiş bir değişim. 2012 yılıyla birlikte SKYTÜRK 360, ''Haberleri, anında 360' farklı yorumlarla'' ekrana getirmeyi planlıyor. ''Anında, o olayla ilgili çıkan tüm haberleri olabildiğince en geniş yelpazede görme fırsatı vermeyi hedefliyor.'' Başarılar dilerim. 

NOT: Yukarıda gördüğünüz SKY TÜRK 360 logosunu ben hazırlamıştım. Bütün internet siteleri SKY TÜRK 360 haberi yaparken benim logoyu alıp kullanıyorlar. Logosu bu değil, haberiniz olsun! 

360 TV HD - 24 TV HD - TV4 HD FREKANS: 12310 POL: V (Dikey) SEMBOL: 15000 

3 yorum:

  1. İkide bir yayın gidiyor son 4 5 gündür neden acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uydu yayınlarında hava şartlarına göre etkilenme olabilir. Bir kaç gündür yoğun yağış, rüzgar ve kar sebebiyle çanak anteniniz etkilenmiş olabilir. Bazı kanallar etkilenmezken, bazılarında geçici kesintiler olabilir.

      Sil
  2. 360 tv ve tv4 ne işe yarıyor? çözebilmiş değilim

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ